6 unieke cadeau's voor kinderen die ook echt een meerwaarde hebben

Het is weer bijna cadeautjestijd! En net zoals elk jaar ben jij wellicht op zoek naar iets origineels, naar een cadeau voor de kinderen met net dat tikkeltje extra. Hieronder mijn top 6 cadeau's voor kinderen die bijdragen aan de ontwikkeling of het comfortabele gevoel van het kind.

  1. Verwarmingsknuffels

De verwarmingsknuffels zijn niet zomaar knuffels, ze bieden jouw kind een rustgevend gevoel doordat je ze kan opwarmen. Ze verlichten stress en angst en bevorderen een goede nachtrust en zijn perfect gewogen om een kalmerende positieve zintuiglijke ervaring te bieden. Ze zijn ideaal om na een drukke schooldag jouw kind tot rust te brengen. Is je kind ziek en heeft het koorts? Ook dan kan hun knuffelvriendje troost bieden, want je kan ze ook verkoelen om te ondersteunen bij koorts.

Meer info: https://snoezels.myshopify.com/collections/om-op-te-warmen

  1. Een droomdeurtje

Een droomdeurtje biedt jouw kind steun en mogelijkheden in de vorm van een fantasiewereld waar ze terecht kunnen met al hun emoties en onzekerheden. Droomdeurtjes geven kinderen een steuntje in de rug en zijn hierdoor goed inzetbaar bij het vergroten van het zelfvertrouwen bij jonge kinderen. De unieke vriendschap met hun eigen droomvriendje moedigt kinderen aan tot interactie en het uiten van hun emoties. Ze vormen een rustpuntje op een fijne plek waar kinderen zich even af kunnen sluiten van de wereld en prikkels kunnen verwerken. Hiernaast biedt een Droomdeurtje ondersteuning en veiligheid in het omgaan met veranderingen.

Meer info: https://snoezels.myshopify.com/pages/droomdeurtjes

  1. Verhalen voor gevoelige oortjes

Verhalen voor gevoelige oortjes zijn boeken die emotionele onderwerpen bespreekbaar maken op een laagdrempelige luchtige manier. Voorlees / doeboeken voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Groeien betekent leren omgaan met de kleine en grotere uitdagingen van elke dag. Verhalen voor gevoelige oortjes belicht thema’s zoals faalangst, hooggevoeligheid, pesten, heimwee, boosheid en verlies op een laagdrempelige, luchtige manier. De opdrachten en liedjes bieden een speelse houvast voor warme verbindingsmomenten waarin je ontdekt wat er echt in je kind omgaat.

Meer info: https://snoezels.myshopify.com/collections/boeken

  1. Een magische schatkist met spray om goed te slapen

Creeër een magisch slaapritueel voor je kindje met de magische schatkist en de 'sterrenstof'. Het ritueel op zich zorgt er al voor dat het kind rustig wordt om daarna lekker in slaap te vallen. Laat ze zelf de schatkist open maken en een knuffel uitkiezen waarop ze dan (onder begeleiding uiteraard) de sterrenstof mogen op spuiten. Is jouw kindje al wat ouder? Dan kun je de 'sterrenstof' boven hun hoofdje vernevelen. Er zijn 2 varianten: Slaap schaapje slaap om sneller in slaap te vallen en de hele nacht door rustig te slapen en de 'Kippendroom' die helpt tegen nachtangsten. Er zijn nog meerdere varianten die helpen tegen enge monsters of zorgen voor een beschermend gevoel of net dat tikkeltje extra leeuwenkracht dat ze nodig hebben.

Meer info 'Magische schatkist': https://snoezels.com/products/schatkist

Meer info 'Themabag mini kids': https://snoezels.myshopify.com/products/thema-bag-mini-kids

  1. Full of Yoga - Kaartenset voor jou en mij

Deze yoga kaartenset is voor zowel kind als ouder interessant en zorgt voor een fijne interactie, kortom leuke activiteit om samen met je kind wat tijd door te brengen. Het is een mooie methode om even wat minder snel te gaan voor ouder en kind, om even een moment van rust in te lassen. Op elke kaart staat een illustratie van een yogahouding voor kinderen, aan de andere zijde staat die voor volwassenen.

  1. Droomavontuur - Verhalende meditaties voor kinderen

In ‘Droomavontuur’ neemt Rosalinda Weel kinderen vanaf 5 jaar mee op speelse en fantasievolle droomreizen, die hen helpen zelfvertrouwen te ervaren, tot rust te komen en in slaap te vallen. Deze avontuurlijke meditatieverhalen stimuleren kinderen om hun aandacht naar binnen te keren en weg te dromen bij de schitterende illustraties van Ruth Hengeveld.

Meer info: https://snoezels.myshopify.com/collections/boeken/products/droomavontuur


De Psoas.. een bijzondere spier!
Laatste berichten
6 unieke cadeau's voor kinderen die ook echt een meerwaarde hebben
Unieke cadeaus voor hem en voor haar met dat tikkeltje extra
Weet jij wie er achter het droomdeurtje woont?